Журналист разкри каква е била голямата мечта на Себастиан Фетел във Формула 1


Журналист разкри каква е била голямата мечта на Себастиан Фетел във Формула 1
Снимка: Gulliver/GettyImages

1810 0

Точно преди седмица Себастиан Фетел изненада всички, свързани по един или друг начин с Формула 1, обявявайки, че слага край на кариерата си след края на настоящата кампания. Сега журналистът Майкъл Шмидт разкри коя е била най-голямата мечта на германеца.

Според Шмидт - Фетел е искал да стане световен шампион с отбора на Ферари повече от всичко на света. Искал е да докаже, че подобно на идола си в спорта - Михаел Шумахер, е можел да поведе Скудерията до нови висоти.

"Неговата голяма мечта бе да стане световен шампион с Ферари. Една световна титла с Ферари щеше да значи много повече за него, отколкото четирите му с отбора на Ред Бул", заяви Шмидт пред "F1 Nation".

"Той искаше да бъде като своя идол - Шумахер. Фетел винаги е вярвал в традициите и много искаше да се превърне във втория германец след Михаел, който се поздравява със световната титла, състезавайки се за Ферари", допълни още американецът.

Себастиан Фетел премина в отбора на Ферари през 2015 година в опит да завоюва петата си световна титла в спорта. За съжаление обаче германецът и Скудерията не успяха да сложат край на господството на Мерцедес и Люис Хамилтън, слагайки край на приказката си през 2020 година.

А ето кое голямо име във Формула 1 ще се заеме мястото на Фетел в отбора на Астън Мартин догодина.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички