И правилата на ФИА няма "да (ме) спрат" Люис Хамилтън да говори това, което мисли


И правилата на ФИА няма "да (ме) спрат" Люис Хамилтън да говори това, което мисли
Снимка: Getty Images

1182 0

Седемкратният световен шампион във Формула 1 - Люис Хамилтън, сподели, че ще продължи да изразява мнението си по важни обществени въпроси, независимо от мерките на ФИА (ръководният орган на спорта) срещу политическите протести преди старта на сезон 2023.

"Чух за това, макар че през зимата не гледах новини. Не съм изненадан. Нищо обаче няма да ме спре да говоря за неща, които ме вълнуват и за съществуващи проблеми. Според мен спортът носи отговорност да обръща внимание на важни теми, особено като се има предвид до колко страни пътуваме", споделя Хамилтън.

"Така че за мен нищо няма да се промени. Ще си казвам мнението. Има много неща, срещу които трябва да се изправим. Глупаво би било да твърдя, че искам наказателни точки заради подобно нещо", каза още пилотът на Мерцедес.

През декември ФИА актуализира международния спортен кодекс с клауза, изискваща предварително писмено разрешение за пилотите да правят или показват "политически, религиозни и лични изявления или коментари".

Борецът за правда - Хамилтън

Британецът е един от многото популярни спортисти, които се борят срещу социалното неравенство. Пилотът на Мерцедес неведнъж е говорил по теми свързани с насилие, расизъм, сексизъм и други казуси, които вълнуват модерното общество.

Докато Хамилтън продължава да се бори срещу неравенството, пилотът на Ред Бул - Серхио Перес, предизвика Макс Верстапен.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички