Гасли е категоричен: Благодарен съм, че останах жив (ВИДЕО)


Гасли е категоричен: Благодарен съм, че останах жив (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

1467 0

Френският пилот Пиер Гасли заяви, че е благодарен, че е останал жив и невредим след днешното Гран при на Япония във Формула 1 при който европеецът бе напът да участва в сериозен инцидент.

26-годишният Гасли се размина на косъм от това да се блъсне в един от осигурителните трактори на "Сузука", който излезе на пистата без нужното предупреждение, а французинът с пълна газ профуча на сантиметри от него. По подобен начин на същата писта през 2014 година се стигна до катастрофа с Жул Бианки, която стана причина за смъртта на французина няколко месеца по-късно.

Гасли бе затруднен допълнително и от минималната видимост заради обилния дъжд, който се изсипваше над трасето.

"Вече загубихме Жул. Загубихме невероятен човек, невероятен пилот по причини, които знаем. Това стана преди осем години на същата писта, при същите условия и с наличието на кран. Как мога да предположа, че ще има кран, който не е само в шикана край пистата, ами върху самата нея, докато ние още караме.

Не разбирам това. Ясно е, че се уплаших. Ако бях загубил контрол над колата, както стана с Карлос Сайнс една обиколка по-рано, щях да умра. Без значение с каква скорост се движа", обясни Гасли пред "Скай Спортс".

"В момента съм просто благодарен, че съм тук и че ще мога да се обадя на семейството си. Аз преминах на два метра от този кран. Ако бях два метра вляво, щях да съм умрял.

От повторенията се вижда, че електронните табла светват от жълто в червено секунда преди преминаването на Гасли покрай трактора. От надпреварата заявиха, че ще разследват французина за каране с нерегламентирана скорост при червен флаг.

"Не мога да си обясня как се случи това. Ние изгубихме човешки живот в същата ситуация. Ние рискуваме животите си, особено в условия като днешните. Всички искаме да има състезание, но това е неприемливо", обясни в Туитър британският пилот на МакЛарън Ландо Норис.

Вижте повече по случая тук!

Ето и ВИДЕО от самата ситуация:

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички