За малко: Случаят с Жул Бианки на "Сузука" едва не се повтори на Гран при на Япония


За малко: Случаят с Жул Бианки на "Сузука" едва не се повтори на Гран при на Япония
Снимка: Getty Images/Guliver

1413 0

Поредица от инциденти белязаха Гран при на Япония във Формула 1. При единият от тях потърпевш беше пилотът на "Алпин" Пиер Гасли. При много ниска видимост той почти се удари в трактора, който изтегляше болида на Карлос Сайнц, който бе катастрофирал.

Преди осем години Жул Бианки катастрофира на "Сузука" именно по този начин, а няколко месеца по-късно почина от нараняванията си. Това доведе до гневна реакция от страна на Гасли и другите пилоти, а от Формула 1 обявиха, че ще разследват случая.

Подновяването на състезанието се забави с повече от два часа, а Верстапен нямаше проблем да стигне до успеха, и то с повече от 25 секунди преднина от втория Льоклер, а топ 3 допълни Серхио Перес. Впоследствие Льоклер получи 5-секундно наказание за излизане от пистата и двамата с Перес размениха местата си в крайното класиране.

След като бе потвърдено, че Верстапен ще получи пълни 19 точки за изминатите 28 обиколки, то той официално защити световната си титла. До края на сезона остават четири старта - в САЩ, Мексико, Бразилия и Абу Даби.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички