Няма кой да спре Люис Хамилтън във Формула 1, дори Ферари


Няма кой да спре Люис Хамилтън във Формула 1, дори Ферари
Снимка: Getty Images

1964 0

Световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън записа 3-а победа от 4 възможни в шампионата, след като днес в Гран при на Бахрейн стартира първи и не позволи промяна на статуквото до самия край на надпреварата.

Единствената атака срещу пилота на Мерцедес дойде на старта, когато Фетел опита атака на първия завой, но не успя да го изпревари.

Британецът имаше лек проблем преди първото си спиране в бокса, след което загуби аванса си спрямо преследвачите Нико Розберг и Себастиан Фетел, но в крайна сметка до катаклизми не се стигна и Хамилтън спечели надпреварата с около четири секунди аванс пред втория

Изненадата дойде от Кими Райконен, който стартира 4-и, но с различна от останалите пилоти в челото тактика се постави в позиция, в която да атакува Розберг и второто място в края на състезанието.

Той застигна немския пилот 3 обиколки преди края, а след грешка на Нико в първия завой на пистата "Сахир" Ледения зае втората позиция. Това е и първи подиум за финландския пилот през новия сезон. Розберг трябваше да се задоволи с третото място на почетната стълбичка.

Себастиан Фетел се движеше също в топ 3, преди да направи грешка на влизане към старт-финалната права и да счупи предното си крило. Това доведе до допълнителен питстоп и германецът можеше да се надява единствено да пребори Валтери Ботас за четвъртата позиция, но не успя да постигне дори това.

Даниел Рикардо завърши на шеста позиция, макар малко преди пресичането на финала третият от четирите полагащи му се двигатели на Рено да изгърмя и австралиецът да бе принуден да спре.

Ромен Грожан, Серхио Перес, Даниил Квят и Фелипе Маса допълниха топ 10, като руснакът успя все пак да влезе в зоната на точките след слабите квалификации. Фернандо Алонсо финишира на 11-то място и повтори постижението на Дженсън Бътън от Австралия, макар тогава британецът да бе реално последен в състезанието заради големия брой дисквалификации.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички