Забраняват на Люис Хамилтън да стартира във Великобритания заради обеците му?


Забраняват на Люис Хамилтън да стартира във Великобритания заради обеците му?
Снимка: Getty Images

2048 0

Седемкратният световен шампион във Формула 1 - Люис Хамилтън е заплашен да не стартира в домашното Гран при на Великобритания този уикенд.

Причината е повече от комична – пробитият му с обеца нос. Спорът за носеното на бижута в пилотската кабина върви от известно време, но вече достигна точката си на кипене.

Гратисният период за пиърсинга изтича днес, но Хамилтън все още не е обявил окончателното си решение по въпроса, като преди известно време той заяви, че обеците са част от него и няма да се раздели с тях. ФИА също не отстъпва, поне засега, пише "Daily Mail".

Забраната да се състезава в Гран при на Великобритания е най-суровата санкция, която може да бъде наложена на пилота на Мерцедес. Ход, който със сигурност ще разгневи 140-те хиляди фенове, които се очаква да се стекат на Силвърстоун в неделя.

Президентът на ФИА - Мохамед Бен Сулайем желае да се придържа към настояването си, че бижутата трябва да бъдат премахнати от телата на пилотите заради тяхната безопасност.

Ако Бен Сулайем не бъде уговорен за компромисна позиция, Хамилтън може или да бъде глобен, или, в крайна сметка, да бъде изваден от стартовата решетка.

Вижте още: Хамилтън стана почетен гражданин на Бразилия

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички