ФИА със становище за инцидента в Гран при на Абу Даби


ФИА със становище за инцидента в Гран при на Абу Даби
Снимка: Getty Images

2143 0

Международната автомобилна федерация (ФИА) публикува официално заявление относно спортната ситуация на Гран При на Абу Даби. Беше съобщено, че президентът на ФИА ще се консултира с всички отбори във Формула 1 по този въпрос, като окончателно решение ще бъде взето през март.

"След решението на Световния съвет по автомобилен спорт в Париж от 15 декември 2021 г. администрацията на ФИА под ръководството на Мохамед Бен Сулайем пристъпи към подробен анализ на събитията на последното Гран при от Формула 1 в Абу Даби

Президентът на ФИА ще започне консултации с всички отбори от Формула 1 по различни въпроси, в това число и по този. На 19 януари основна точка на заседанието на спортно-консултативния комитет ще е използването на машини за безопасност.

Следващият етап ще е съвместното обсъждане на въпроса с пилотите от Формула 1. Резултатите от подробния анализ ще са представени на комисията на формула 1 през февруари, а окончателното решение ще бъде прието на Световния съвет по автомобилен спорт в Бахрейн на 18 март", се казва в официалното заявление.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички