ФИА със становище за инцидента в Гран при на Абу Даби


ФИА със становище за инцидента в Гран при на Абу Даби
Снимка: Getty Images

1528 0

Международната автомобилна федерация (ФИА) публикува официално заявление относно спортната ситуация на Гран При на Абу Даби. Беше съобщено, че президентът на ФИА ще се консултира с всички отбори във Формула 1 по този въпрос, като окончателно решение ще бъде взето през март.

"След решението на Световния съвет по автомобилен спорт в Париж от 15 декември 2021 г. администрацията на ФИА под ръководството на Мохамед Бен Сулайем пристъпи към подробен анализ на събитията на последното Гран при от Формула 1 в Абу Даби

Президентът на ФИА ще започне консултации с всички отбори от Формула 1 по различни въпроси, в това число и по този. На 19 януари основна точка на заседанието на спортно-консултативния комитет ще е използването на машини за безопасност.

Следващият етап ще е съвместното обсъждане на въпроса с пилотите от Формула 1. Резултатите от подробния анализ ще са представени на комисията на формула 1 през февруари, а окончателното решение ще бъде прието на Световния съвет по автомобилен спорт в Бахрейн на 18 март", се казва в официалното заявление.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама
Избрано от Ла Лига

Момчето, което пази планетата, мисли няколко хода напред и благодари, че го отхвърлят

През лятото на 2020 година Барселона отдели от бюджета си 5 милиона евро и плати на Лас Палмас за привличането...

Реклама
Най-четени новини

виж всички