Фетел спечели втората тренировка в Австрия със счупена кола


Фетел спечели втората тренировка в Австрия със счупена кола
Снимка: Getty images

1638 0

Четирикратният световен шампион във Формула 1 Себастиан Фетел беше най-бърз във втората свободна тренировка преди Гран при на Австрия.

Той постигна 1:09.600 мин със супермеките гуми и изпревари само с 11 хилядни от секундата Нико Розберг с Мерцедес. Трети остана Кими Райконен с Ферари, следван от Пастор Малдонадо с Лотус.

Фетел обаче едва ли е останал особено доволен от това, след като отново получи повреда в скоростната кутия. Същото нещо се случи и в първата сесия. 25 минути преди края на петъчния ден германецът съобщи по радиото за проблема, след което му беше обяснено, че не може да направи нищо и трябва да се прибере в бокса.

Двукратният световен шампион Люис Хамилтън се срина в първия ден от състезателния уикенд в Австрия. Във втората сесия той остана пети, а в първата бе победен от съотборника си Нико Розберг.

Британецът така и не успя да направи бърза обиколка с гумите суперсофт. И при трите си опита той допускаше грешки - на първия, след това на последния и накрая отново на първия завой. 

Хамилтън може да постигне нов рекорд в кариерата си, ако успее да завоюва полпозишън днес. Той ще е 17-и пореден за него и така ще се изравни с Джеки Стюърт, който постига подобен резултат в периода 1968-1971 г.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички