"Фернандо Алонсо трябваше да има кариера като Хамилтън" - комплимент или подигравка с испанеца?


"Фернандо Алонсо трябваше да има кариера като Хамилтън" - комплимент или подигравка с испанеца?
Снимка: Getty Images / колаж Actualno.com

1472 0

Специалистът в сферата на Формула 1 Шон Кели смята, че Фернандо Алонсо е трябвало да има подобна траектория в кариерата като тази на Люис Хамилтън.

Двамата пилоти, със статут на легенди в спорта, са най-възрастните и най-опитни в текущата решетка на Ф1 и са виждали и са се състезавали в няколко епохи. Единият от тях обаче е много по-успешен от другия по отношение на победи в състезания и титли.

Комплимент или подигравка с Алонсо?

Кели направи коментарите в подкаста "The Race F1", докато обсъждаше мотивацията на Люис Хамилтън да продължи да настоява за победи дори след успеха, който постигна.

"Мотивацията на Хамилтън го отличава от останалите. Фернандо Алонсо трябваше да има същата кариера, ако бе направил правилните избори в нея - 103 победи и 7 световни титли за Люис, това е много. Разбирам, че Алонсо иска да продължи да доказва колко е добър, но не може да се сравнява с Хамилтън", сподели Кели.

За своите 20 години във Формула 1 Алонсо успя да спечели само 32 състезания и да стане шампион на два пъти, докато успехите на Хамилтън са в пъти повече за 17 години.

ВИЖТЕ ОЩЕ: В Мерцедес все още не могат да забравят катастрофата през 2021 година.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички