"Той е идиот, който взе грешното решение": Мерцедес още плаче за изгубената титла през 2021 във Формула 1


"Той е идиот, който взе грешното решение": Мерцедес още плаче за изгубената титла през 2021 във Формула 1
Снимка: Getty Images

2403 0

Шефът на отбора на Мерцедес - Тото Волф, каза, че все още носи "белезите" от финалното състезание във Формула 1 през 2021 година, когато Макс Верстапен победи Люис Хамилтън и стана световен шампион по изключително драматичен начин.

Преди 2 години в Абу Даби Хамилтън контролираше състезанието и изглеждаше, че ще се превърне в осемкратен световен шампион. След инцидент на пистата обаче бе показан жълт флаг, а състезанието бе подновено от директора Майкъл Маси с противоречиво решение, което даде шанс на Макс Верстапен с нови меки гуми да изпревари Люис и да спечели титлата.

Жестоките критики от Волф

2 години по-късно германският милиардер Тото Волф си спомни фаталния момент в Абу Даби и за пореден път разкритикува много сериозно Маси.

"Това са тежки белези и ние никога няма да ги преодолеем, в известен смисъл. Превърнаха се в белези и има моменти, в които си мислиш: "Как може да се случи това?", коментира Волф за "Motorsport.com".

"Знаем как стана. Но не искам да губя нито минута, размишлявайки за причините защо това се случи, защото това би дало твърде много доверие на човека. Той е просто идиот, който взе грешно решение", разкритикува Волф Маси.

Още новини за ФОРМУЛА 1 четете на SPORTLIVE.BG

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички