Кристиан Хорнер разкри какво трябва да направи Перес, за да продължи да пилотира до Верстапен


Кристиан Хорнер разкри какво трябва да направи Перес, за да продължи да пилотира до Верстапен
Снимка: Getty Images

1079 0

Шефът на отбора на Ред Бул Кристиан Хорнер посочи една област, в която Серхио Перес трябва да се подобри през следващия сезон (2024) във Формула 1.

Въпреки че завърши втори в шампионата при пилотите, мексиканецът премина през няколко трудни етапа през наскоро приключилия сезон. Хорнер ценеше Перес през целия сезон, но  би се радвал, ако последният се подобри още повече.

"Мисля, че той трябва да работи върху квалификационните си сесии. Искам да кажа, това беше неговата ахилесова пета в определени моменти тази година. И мисля, че ако може да направи това, тогава състезателното му темпо ще се подобри и той ще се състезава много по-добре. Така че, да, имаме нужда той да е в предната част на решетката, по-близо до Макс и да оказва повече натиск върху него", сподели Хорнер за "Sky Sports".

През изминалия сезон имаше много спекулации, че Перес ще напусне отбор на Ред Бул. Австрийският тим дори има опция, ако всъщност се стигне до раздяла между него и оптиния мексикански пилот.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички