10 години по-късно: Аферата "Multi 21" все още преследва Ред Бул във Формула 1


10 години по-късно: Аферата "Multi 21" все още преследва Ред Бул във Формула 1
Снимка: Getty Images

1115 0

В дългосрочен план напрежението може да се превърне в сила по-опасна от всяка вражда, позната на човека. Популярният инцидент "Multi 21" със Себастиан Фетел навършва 10 години днес (24 март). Сега обаче феновете на Формула 1 се притесняват какво потенциално може да се случи с Ред Бул този сезон по отношение на ретроспекциите на гореспоменатия инцидент.

"Multi 21, Seb..."

Преди точно 10 години, по време на състезанието за голямата награда на Малайзия, Себастиан Фетел стартира от първата позиция през 2013. Неговият съотборник тогава Марк Уебър беше обаче този, който поведе в надпреварата. "Биковете" държаха добра преднина на P1-P2 пред Мерцедес P3-P4, но след това обаче се стигна до скандалния инцидент с "Multi 21".

Пилотите на Ред Бул бяха получиха инструкции да задържат позициите, което означаваше германецът да не изпреварва Уебър. Въпреки това вече 4-кратният световен шампион имаше други планове и реши да предприеме офанзива срещу австралиеца с 12 оставащи обиколки. Уебър се премести на главната права, като почти избута Фетел в стената, което можеше да сложи край на състезанието и за двамата пилоти.

Притесненията на феновете на Ред Бул

Феновете на "биковете" вече са започнали да откриват прилики между спора Фетел-Уебер през 2013 година и възможните "търкания" в отношенията между Верстапен и Перес.

Чеко показа, че е повече от готов да се бори за титлата този сезон. По време на Гран При на Саудитска Арабия преди седмица двамата пилоти на тима бяха помолени да намалят темпото, да не настояват за най-бързата обиколка и да завършат удобно P1-P2, без да рискуват да се провалят.

Точно както на ГП на Малайзия през 2013 двамата обаче се противопоставиха на отборната заповед и продължиха да се борят. Единствената разлика обаче бе тази, че Макс Верстапен не успя да изпревари Серхио Перес, докато Фетел изпревари Уебър.

 

ВИЖТЕ ОЩЕ: Как Михаел Шумахер спаси любовта на своя шеф във Ферари.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички