Без изненади в Австрия: Макс Верстапен ще стартира първи в състезанието за голямата награда


Без изненади в Австрия: Макс Верстапен ще стартира първи в състезанието за голямата награда
Снимка: Getty Images

1736 0

Макс Верстапен спечели квалификационната сесия в Австрия за състезанието за голямата награда на "Ред Бул Ринг". Настоящият световен шампион ще стартира първи в неделя (2 юли), след като записа най-добро време сред пилотите от решетката - 1:04.391. 

Зад нидерландеца, който си гарантира четвърти пореден полпозишън, се наредиха пилотите на Ферари. Само с 0.048 по-бавен бе Шарл Льоклер, а неговият съотборник - Карлос Сайнц, с 0.190. Топ 10 пък допълниха Ландо Норис, Люис Хамилтън, Ланс Строл, Фернандо Алонсо, Нико Хюлкенберг, Пиер Гасли и Алекс Албон.

Квалификацията бе прекъната с червен флаг, след като Валтери Ботас изгуби контрол над болида си и се разби. Всички пилоти се прибраха по боксовете, но пистата бе разчистена бързо и квалификацията се поднови. 

Голямо разочарование за пореден път за съотборника на Макс - Серхио Перес. Мексиканецът не успя да се класира сред първите 10 и ще започне от 15-ата позиция в състезанието в неделя. 

Припомняме, че в утрешния ден (1 юли) ще се състои квалификацията за спринтовото състезание и самия спринт на "Ред Бул Ринг". В неделя пък по програма ще бъде същинското състезание.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички