Показаха неизлъчваното последно интервю на Михаел Шумахер преди инцидента


Показаха неизлъчваното последно интервю на Михаел Шумахер преди инцидента
Снимка: Getty Images/Guliver

7781 0

Седемкратният световен шампион във Формула 1 Михаел Шумахер е дал интервю едва два месеца преди инцидента във френските Алпи през 2013 година. Тогава германецът претърпява инцидент и в момента никой не е сигурен какво е неговото състояние.

Във въпросното интервю, което семейството му публикува в официалния сайт на пилота, той говори за първата титла с Ферари, съперничеството с Мика Хакинен и много други теми.

"Първата ми титла с Ферари от 2000 година е най-емоционалната за мен. Отборът не бе печелил титлата от 21 години. Уважавам много Мика Хакинен. С него имахме големи битки на пистата, а извън нея се разбирахме добре. 

Като дете се възхищавах на Аертон Сена и Винченцо Соспри. Мояг голям идол обаче бе Тони Шумахер - велик вратар и голям спортист. 

Най-важното за един успешен спортист не са постиженията му, а това да бъде скептичен и постоянно да търси какво да подобрява в себе си. Това правех и аз. Работех постоянно. В повечето ситуации обаче няма как да се справиш без екип. Ти си вършиш работата, но когато сте екип сте по-силни. Във Формула 1 всичко е работа в екип. 

ШУМАХЕР ПЛАЧЕЛ ДОКАТО ГЛЕДАЛ ЖЕНЕВСКОТО ЕЗЕРО

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички