Какъв е шансът за нормален живот на Шумахер след дългата кома?


Какъв е шансът за нормален живот на Шумахер след дългата кома?
Снимка: Getty Images/Guliver

11388 0

Директорът на Нврологичния център в германския град Сезен Марк Оберман оцени шансовете легендата на Формула 1 Михаел Шумахер да се възвърне към нормален живот след изкуствената кома.

През декември 2013 година Шумахер падна и си удари главата, докато караше ски в алпийския курорт Мерибел. Той бе откаран в болница в Гренобъл с хеликоптер, въведен в изкуствена кома и подложен на няколко операции.

"30-40% от пациентите, които са в кома или във вегетативно състояние повече от 4 години, се връщат към нормалния живот. Няма гаранция, че той ще се възстанови напълно, но такива пациенти се връщат към живота със своето семейство и приятели. Много е важно пациентът да се чувства обгрижван. Смята се, че пациенти в такова състояние осъзнават много повече, отколкото си мислим. Докосването с ръце или разговори с него са способни да ги изведат от кома или вегетативно състояние", заяви Оберман, цитиран от FanPage.it.

Припомняме, че семейството на Шумахер внимателно крие състоянието на пилота.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички