Отборите от Формула 1 се договориха за рекордните 22 състезания догодина

Отборите от Формула 1 се съгласиха спортният календар за сезон 2020 да се увеличи до рекордните 22 състезания, с едно повече от досегашния формат. 10-те тима се събраха преди Гран При на Унгария заедно с носителите на правата Liberty Media, за да обсъдят тази възможност.

"С две думи, съгласихме се да има 22 състезания догодина. Трябва да оставим Liberty Media да си вършат работата, а тя е Формула 1 да расте и ако са способни, да привличат спонсори. Ние трябва да ги подкрепим в това. Всичко друго остава непроменено, няма да правим промени в техническите правила", заяви след срещата шефът на Мерцедес Тото Волф.

Хамилтън продължава да чупи рекорди и пред домашна публика

Британският пилот на Мерцедес Люис Хамилтън стана победител в домашното Гран при на Великобритания, десети етап от световния шампионат във Формул...

Две нови състезания ще бъдат добавени към календара за 2020 г. - Гран При на Холандия и Гран При на Виетнам. Надпреварата в Германия най-вероятно ще отпадне, докато Испания, Италия и Мексико все още не са подписали договорите за удължаване.

Етикети: |

Още по темата

Please select answer!