Верстапен триумфира в лудата надпревара на Хокенхайм (ВИДЕО)


Верстапен триумфира в лудата надпревара на Хокенхайм (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

1884 0

Пилотът на Ред Бул Макс Верстапен спечели влажното и хаотично Гран При на Германия на пистата "Хокенхаймринг“. Надпреварата бе съпътствана от множество сблъсъци и коли за сигурност, а лидерът в генералното класиране Люис Хамилтън остана без точков актив след края на състезанието от Формула 1.

След едно невероятно състезание, изпълнено с постоянни обрати, многократни питстопове и безкрайна драма, пилотът на Ферари Себастиян Фетел, който започна от последна позиция, финишира втори на домашното си състезание. Трети на почетната стълбичка се нареди руснакът Данийл Квят с Торо Росо.

Топ 10 допълниха още Ланс Щрол с Рейсинг Пойнт, Карлос Сайнц с Рено, Александър Албън с Торо Росо, Кими Райконен и Антонио Джовинаци с Алфа Ромео, Ромен Грожан и Кевин Магнусен с Хаас. Това бе втора победа през сезона за Верстапен след успеха му в непомалко драматичното Гран При на Австрия.

Най-близкият преследвач на Хамилтън в генералното класиране и негов съотборник в Мерцедес Валтери Ботас отпадна от състезанието при шест оставащи обиколки до края, което остави разликата между двамата на върха в подреждането непроменена – 39 точки след 11 от 21 състезания. Предстои Гран При на Унгария на пистата „Хунгароринг“ на 4 август.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички