Ферари рухна грандиозно, а Хамилтън отново е над всички в квалификацията


Ферари рухна грандиозно, а Хамилтън отново е над всички в квалификацията
Снимка: Guliver/GettyImages

2357 0

Мерцедес продължи да доминира тотално над Формула 1, дори на пистата "Хокенхайм". Въпреки силното представяне на Ферари по време на тренировките, "черните кончета" се провалиха тотално и Люис Хамилтън измъкна поредния полпозишън за сезона.

Английският пилот спря часовниците на 1:11,767, а втори остана пилотът на Ред Бул Макс Ферстапен, който бе с 0.364 хилядни по-бавен от конкурента си от „сребърните стрели”. Именно Валтери Ботас от Мерцедес оформи Топ 3 в Германия.

Крахът за Скудерия Ферари стартира още на старта на квалификацията, след като турбото на болида му се развали. По този начин той ще трябва да стартира от последна позиция в решетката.  Шарл Льоклер също не бе пощаден от машината, след като проблеми го извадиха от последната квалификация, но поне той ще стартира от 10-а позиция.

"Не знам точно какво стана. Нещо се строши в турбото. Колата е чудесна, а аз огорчен, тъй като пропиляхме голям шанс днес. Надявам се утре да имаме друг такъв. Гледам към състезанието и се надявам на силен старт от мен, тогава ще видим какво ще стане”, коментира Фетел след провала.

„Нямам идея какво стана с болида ми. Мисля, че проблемът е същият като на Себастиан. Може да е проблем с горивната система”, каза Льоклер, който все пак запазва шансове за място на стълбата в Гран при на Германия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички