От "Ферари" ще обжалват наказанието на Фетел


От "Ферари" ще обжалват наказанието на Фетел
Снимка: Gulliver/GettyImages

4519 0

Отборът на Ферари заяви, че ще обжалват наказанието на Себастиян Фетел за опасно шофиране, което коства на германеца дебютна победа от началото на сезона във Формула 1 на изминалото Гран При на Канада. Петкратният световен шампион Люис Хамилтън запази отличния рекорд за Мерцедес от старта на кампанията след противоречив успех, въпреки че финишира след пилота на „Скудерията“.

Решението на стюардите дойде, след като германският състезател мина опасно близо до британеца, който удари спирачки, за да се предпази от маневрата. Това доведе до петсекундно наказание за Фетел, което подари победата в състезанието на Хамилтън. "Къде можех да отида? Ограбиха ни, това не е честно“, заяви разочарованият германец след края на Гран При на Канада.

Шефът на Ферари Мария Биното сподели по-късно, че италианският тим ще обжалва решението. "В момента, ние като отбор, сме естествено разочаровани, сподели той в официално изявление на сайта на Ферари. - Относно Себ, не смятам, че можехме да направим нещо друго, а това доведе до решението ни да обжалваме наказанието“, завърши той. Според правилника на Формула 1, Ферари разполага с 96 часа от края на състезанието, за да събере доказателства в подкрепа на обжалването.

Ядосаният от развоя на събитията Фетел закара болида си директно в гаража след края на Гран При-то, като впоследствие отказа и да присъства на пресконференция. При награждаването феновете освиркаха Хамилтън, но Фетел се прояви като джентълмен, казвайки: "Не освирквайте Люис, той не е виновен. Освирквайте решението на стюардите“. Успехът на Хамилтън в Канада бе рекорден за него – под номер 7, и 78-ми в неговата кариера. Това увеличи и победната серия на Мерцедес от началото на сезона на 7 последователни етапни победи.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички