Ферари и Мерцедес заличават различията помежду си през уикенда в чест на Ники Лауда


Ферари и Мерцедес заличават различията помежду си през уикенда в чест на Ники Лауда
Снимка: Getty Images/Guliver

2813 0

Големите съперници във Формула 1 Ферари и Мерцедес ще загърбят различията си за предстоящото състезание за Гран при на Монако тази неделя, за да отдадат почитат на легендата на Формула 1 Ники Лауда.

Трикратният световен шампион почина вчера на 70-годишна възраст, а в богатата си кариера той постигна успехи, както с тима на Ферари, така и с този на Мерцедес. Кончината на Лауда ще бъде отбелязана тази неделя преди началото на най-известното и престижно състезание в календара на Формула 1 - Гран при на Монако. Надпреварата ще започне с минута мълчание, а болидите на Ферари, Мерцедес и Макларън ще бъдат специфично брандирани в памет на Лауда.

Австриецът е печелил два пъти Гран при на Монако с отбора на Ферари през 1975-та и 1976-та година, като именно с италианския тим той става двукратен световен шампион, преди да премине в Макларън и отново да завоюва титлата във Формула 1 през 1984-та година. В последните шест и половина години Лауда изпълняваше ролята на неизпълнителен директор на Мерцедес и според мнозина именно той е в основата на невероятни успех на отбора в последните години - пет поредни титли при пилотите и конструкторите.

По-рано днес петкратният световен шампион Люис Хамилтън помоли да бъде извинен от медийните си задължения преди откритите тренировки за предстоящото състезание, тъй като е твърде разстроен от кончината на Лауда. Бе отменен и утрешният брифинг на боса на Мерцедес Тото Волф, който също бе близък с австриеца.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички