Скандал във Формула 1: Наказание на Фетел му отне победата и я прати в ръцете на Хамилтън (ВИДЕО)


Скандал във Формула 1: Наказание на Фетел му отне победата и я прати в ръцете на Хамилтън (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

3232 0

Люис Хамилтън спечели канадския Гран При тази вечер, след като Себастиан Фетел взе карирания флаг, но получи спорно 5-секундно наказание за опасно шофиране.

Фетел, който стартира от пол позишън, беше понижен до второ място пред съотборника си от Ферари Шарл Льоклер за опасно повторно влизане на пистата, което едва не доведе до удар на Хамилтън в стената.

Малко преди старта на състезанието АФП съобщи, че Люис Хамилтън е в притеснения, след като екипът му от Мерцедес е открил, че колата му има проблем с хидравликата. Автомобилът на петкратния световен шампион трябваше да бъде диагностициран и ремонтиран.

Пилотът на Ферари Себастиян Фетел бе най-бърз в третата свободна тренировка преди неделното Гран При на Канада. Четирикратният световен шампион остави зад себе си своя колега и лидер след втората тренировка Шарл Льоклер, като „Скудерията“ остави зад себе си пилотите на Мерцедес Люис Хамилтън и Валтери Ботас.

От Ферари се надяваха на първи успех при пилотите за сезона, с което да сложат край на доминацията на основния конкурент за световната титла Мерцедес с Хамилтън и Ботас, които триумфираха в първите шест състезания за сезона.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички