Григор Димитров срещу познат противник на старта в Индиън Уелс, Новак Джокович още е под въпрос


Григор Димитров срещу познат противник на старта в Индиън Уелс, Новак Джокович още е под въпрос
Снимка: Getty Images

2776 0

Първата ракета на България при мъжете Григор Димитров ще започне участието си на първия за годината турнир от сериите "Мастърс 1000" в Индиън Уелс, Калифорния, срещу американеца Томи Пол, отреди тегленият жребий за надпреварата.

Българинът достигна миналата година до полуфиналите в калифорнийската пустиня, където отпадна от бъдещия шампион Камерън Нори от Великобритания. Григор и Пол имат два мача помежду си, в които си разделиха по един успех – американецът, под №39 в света, надви нашия тенисист в петсетов трилър на Australian Open 2020, а малко по-късно същата година Димитров се реваншира за поражението с чист успех на US Open.

При победа над Пол, 30-годишният хасковлия ще играе с третия в света Александър Зверев от Германия, който почива в първи кръг като поставен в основната схема.

№1 в схемата Даниил Медведев от Русия ще участва в надпреварата, след като на тенисистите от Русия и Беларус бе забранено да участват в отборни турнири, но не и в тези на сингъл. Той почива в първи кръг, а във втори чака Алексей Попирин от САЩ или квалификант.

Новак Джокович, бившият №1 в света, който бе депортиран от Австралия през януари, попадна в схемата като втори поставен, но все още не е ясно дали ще участва в турнира в Калифорния. Сърбинът не е ваксиниран срещу коронавирус, като от организаторите на Индиън Уелс обявиха, че поддържат връзка с щаба му, за да разберат дали той все пак ще бъде допуснат до участие в надпреварата.

Шампионът на Australian Open 2022 и Акапулко Рафаел Надал е четвърти в схемата и вероятно ще срещне представителя на домакините Себастиан Корда в първия си мач от съревнованието. Стефанос Циципас, пети в схемата, почива в първи кръг, а във втори чака победителя от двойката Хуан Мануел Черундоло от Аржентина и получилия "уайлд кард" американец Джак Сок. Действащият шампион Камерън Нори ще започне защитата на титлата си срещу испанеца Педро Мартинес или квалификант.

*Индиън Уелс 2022 ще се проведе от 10 до 20 март!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички