Зрелище! Определиха дата за боя Фюри - Нгану


Зрелище! Определиха дата за боя Фюри - Нгану
Снимка: GettyImages

3260 0

Предстои истинско зрелище на бойната сцена! Световният шампион в тежка категория в професионалния бокс  Тайсън Фюри ще се бие с бившия световен шампион в тежка категория в смесените бойни изкуства (ММА) Франсис Нгану, предаде „BBC“

Мачът ще се проведе на 28 октомври в Саудитска Арабия и ще бъде по правилата на бокса. Предстоящият двубой няма да бъде защита на шампионския пояс на Циганския крал, защото Нгану няма опит в професионалния бокс.

"Това момче (Нгану) се предполага, че е най-тежко удрящият човек в света, но нека видим как ще реагира, когато бъде ударен от Големия цигански крал", обяви Фюри.

36-годишният французин пък отговори, че винаги е мечтал за подобен мач и предупреди Фюри, че ако го уцели, ще го прати да спи.

Изборът на Фюри да се бие с Нгану е много изненадващ. Очакваше се, че той ще излезе на ринга срещу украинеца Олександър Усик в мач за определя на абсолютния световен шампион в тежка категория.

Почти сигурно е обаче, че подобен двубой няма да се състои поне до края на 2023 година. Според мениджъра на Усик Франк Уорън обаче вариантът е това да се случи февруари догодина.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Тайсън Фюри сподели колко ще прибере Франсис Нгану от евентуален мач с него

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички