Завръща се! Кубрат Пулев ще гази полупенсионер с афинитет към "синтетиката"


Завръща се! Кубрат Пулев ще гази полупенсионер с афинитет към "синтетиката"
Снимка: Lap.bg

14124 0

След като плъзнаха слухове в края на съботния ден, че Кубрат Пулев може да се завърне на ринга в края на годината, чуждестранни източници потвърдиха новината пред SportLive.bg. В началото на декември родният боксьор ще се завърне след година и половина извън ринга с мач в САЩ. 

Пулев ще се бие в Чикаго 

Новината беше потвърдена в България и от Оги Георгиев (и jungle.bg), пред когото източник от лагера на Кобрата е потвърдил участието на родния боксьор в галавечерта. 

Очаква се тя да е в щата Илинойс, като към момента няма информация за избрана зала. Тези подробности ще бъдат уточнени на по-късен етап, ако галавечерта не пропадне. 

Това ще е 5-ти двубой на Кубрат Пулев в САЩ

Въпреки че не се знае къде точно ще се проведе битката, съперник за Кобрата вече има. 

Поляк, изхвърлен от бокса заради допинг, ще се мъчи срещу Кобрата

Андржей Вавржик ще бъде следващият опонент на българина. Може би името е непознато за масовия боксов фен, но историята му е доста любопитна. 

Вавржик рано-рано влезе в професионалния бокс и след като натрупа 27 поредни победи предизвика Александър Поветкин за титлата на WBA. Той дори се нави да се бие в Русия, където отнесе здрав пердах и бе нокаутиран още в 3-тия рунд през май 2013 година. 

Поветкин лесно се разправи със следващия опонент на Кубрат Пулев

След повече от половин година почивка, през 2014 година той направи завръщането си с престижна победа срещу Дани Уилямс. Последваха още 5 поредни нокаута, които направиха Вавржик претендент за титлата на WBC. 

Той трябваше да се изправи срещу Дионтей Уайлдър през февруари 2017 година, но "изгърмя" след положителна допинг проба. В пробата му бяха открити следи от употреба на станозолол - познат още под разговорното „стромба“. Това е синтетичен анаболен стероид производен на дихидротестостерон.

Съперникът на Кобрата изгоря с допинг преди да срещне Уайлдър на ринга

Следва пълно "затъмнение" от страна на поляка, който отново се завърна в бокса чак през 2022 година. Това си пролича и от поведението му на ринга, след като беше пребит от Микал Болоз - негов сънародник, който има повече загуби, отколкото победи в кариерата си. 

Все пак през 2023 година Вавржик вече се е бил, след като нокаутира Камил Бодзиош. Битката се проведе в САЩ, но определено завръщането в бокса не върви по план за някогашния претендент за титлите на WBA и WBC. 

Какво се случи последния път, когато Кобрата беше на ринга? 

За съжаление, последният двубой на Пулев беше преди повече от година и завърши с победа (макар и спорна) за Дерек Чисора. Оттогава насам Кобрата рядко е говорил за бъдещето си, но евентуална победа в САЩ може да отвори врати за него през 2024 година за по-престижни мачове, ако желае да продължи със спорта на най-високо ниво. 

В последния си двубой Пулев имаше тежка вечер в Лондон

Както е известно, българинът е вече на 42 години, а в боксовите среди очакваха той да се откаже още след поражението от Чисора. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички