Въпреки пълната доминация: Защо Тервел Пулев не съумя да нокаутира Уебстър?


Въпреки пълната доминация: Защо Тервел Пулев не съумя да нокаутира Уебстър?
Снимка: БГНЕС

17440 0

Най-добрият българския представител в полутежка категория Тервел Пулев се превърна в име, с което скоро всички най-добри боксьори в дивизията ще трябва да се съобразяват. Родният боец показа, че може да играе спокойно 12-рундови двубои и нямаше особени проблеми да спечели битката си срещу Дешон Уебстър в Пловдив, печелейки Интерконтиненталната титла на WBA в полутежка категория на професионалния бокс. Тервел доминираше от началото до края на двубоя и напълно заслужено триумфира пред верните фенове в зала "Колодрума" в Пловдив. Феновете обаче до последно се надяваха българинът да постигне 13-ия нокаут в кариерата си, но за съжаление не съумя. Къде обаче се крие причината в липсата на нокаутиращ удар? 

Трябва да се отбележи фактът, че за пръв път в кариерата си Тервел се бие в толкова ключов за бъдещето си двубой, който е и в 12 рунда. Това доведе до по-предпазливо начало от негова страна за разлика от последните му мачове, и особено този срещу Кай Курзава, който приключи още в първия рунд. Българинът използва първия рунд, за да добие по-добра представа за силните страни на опонента си и нагласи защитата спрямо разтега на Уебстър при ударите с лява ръка. 

Постепенно Тервел увеличи темпото в своята игра, но проблемите пред нокаутиращата сила на дясното му кроше, както и на ъперкъта в арсенала му, беше липсата на добра чиста серия. Най-голямо препятствие обаче се оказа постоянното навеждане на Уебстър, и то всеки път, когато Пулев успяваше да пробие гарда му. 

Още от 3-ия рунд започнаха номерата на американеца, който бързаше да влезе в клинч, а когото това не се получаваше, той просто се навеждаше почти под корема на Тервел и физически бе невъзможно за Пулев да нанесе тежка серия от удари. Съдията няколко пъти направи забележка за този прийом, но Уебстър не спря да си го позволява. Той разчиташе извънредно много на този метод след 6-ия рунд, в който получи и най-тежките удари в главата си. Дори в края на частта Тервел бе близо до това да го прати поне в нокдаун, но Уебстър се хвърли в прегръдките му падайки и така и не бе проснат. 

В заключителните 4 рунда и самият Пулев се поумори и предпочете да нанася удари, достатъчни просто да спечели рунда. Все пак той на няколко пъти се опита да влезе в по-остри атаки, усещайки че американецът едва диша и трудно се движи, но Уебстър не спря да се навежда и по този начин се предпази от нокаутиращата сила на българина. 

Въпреки липсата на нокаут, доминацията на Тервел Пулев беше повече от очевидна и в неговата сметка влязоха почти всички рундове. Това показаха и съдийските карти, които бяха изцяло в полза на родния боксьор - 118-110, 118-110, 120-108. Победата му не може да бъде поставена под съмнение, а какво каза Кубрат Пулев за представянето и бъдещето на Тервел в профибокса четете в тази статия

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички