Виталий Кличко ще бъде награден със специалния приз "Артър Аш"


Виталий Кличко ще бъде награден със специалния приз "Артър Аш"
Снимка: GettyImages

2064 0

Кметът на Киев и бивш професионален боксьор - Виталий Кличко, ще бъде удостоен с приза "Артър Аш" на церемонията по връчване на ежегодните спортни награди ESPYS.

Въпросното отличие се връчва за проявен кураж и смелост на определена спортна личност, която е повлияла на света по незаличим начин и е направила разлика извън обичайната си спортна сфера.

Виталий Кличко е бивш световен шампион по бокс в тежка категория. От 2014 година насам 50-годишният украинец е кмет на Киев. През последните три и повече месеца той е един от ръководещите отбраната на украинската столица срещу инвазията на руската армия. По-големият от братята Кличко прекрати своята активна професионална кариера през 2012 година, като той има на сметката си 45 победи и едва 2 загуби.

Наградите ESPYS се връчват от 1993 година насам. Тази година те ще бъдат раздадени на 20 юли по време на 30-ата церемония. Приза "Артър Аш" са печелили хора като Мохамед Али, Били Джийн Кинг, Пат Тилман, Джордж Уеа, Томи Смит и Джон Карлос, Нелсън Мандела, Кейтлин Дженър, Бил Ръсел и Кевин Лав.

Вижте още: Какъв удар по руските боксьори ще нанесе Виталий Кличко

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички