ВИДЕО: Зрелищен нокаут на Поветкин сложи край на мечтите на Уайт да се бие за световната титлата


ВИДЕО: Зрелищен нокаут на Поветкин сложи край на мечтите на Уайт да се бие за световната титлата
Снимка: Getty Images/Guliver

6345 0

Руснакът Александър Поветкин осуети плановете на Дилиън Уайт да се бие за световната титла през следващата година, след като го нокаутира със зрелищен ляв ъперкът в петия рунд на мача им в Брентуд, Великобритания.

Уайт щеше да стане задължителен претендент за пояса на Световния боксов съвет (WBC), който в момента е притежание на Тайсън Фюри, но бе изненадан от своя корав и опитен съперник. Британецът контролираше напълно събитията в двубоя, като в четвъртия рунд на два пъти изпрати Поветкин в нокдаун. Когато изглеждаше, че Уайт е близо до приключване на мача, Поветкин го намери с феноменален ляв ъперкът, който изпрати Уайт в тежък нокаут, който директно сложи край на битката.

По този начин Поветкин сложи край на серията на Уайт от 11 поредни победи на професионалния ринг, а 40-годишният Поветкин записа 36-та победа в 39 мача (2 загуби, 1 равенство). Промоутърът Еди Хърн обяви, че двамата ще направят реванш, което от своя страна остава отворена вратата пред двамата настоящи световни шампиони Антъни Джошуа и Тайсън Фюри да направят мач за обединение на поясите през следващата година, като преди това те трябва да преодолеят следващите си съперници - съответно Кубрат Пулев и Дионтей Уайлдър. Наскоро и Кобрата сериозно се закани на Уайт - ето какво заяви.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички