ВИДЕО: Треньорът на Трайчо със скаднална история за отношението около галавечерта между Джошуа и Усик


ВИДЕО: Треньорът на Трайчо със скаднална история за отношението около галавечерта между Джошуа и Усик
Снимка: Getty Images

3701 0

Треньорът на Трайчо Георгиев-боксьора - Аспарух Георгиев, даде подробно интервю пред Ютуб канала "Спортната джунгла", където вдигна още повече "завесата" около участието на българския екип на галавечерта между Усик и Джошуа в Саудитска Арабия, където Георгиев постигна неочаквана победа над милиардерския син - Рашийд Белхаса. 

Победата на Трайчо и "объркване" на чуждите планове 

"Не бяхме взели никакви пари, там не ни дадоха нищо. Имаме познати с англичаните и испанците (бел.ред. организаторите на двубоя), понеже и там имат връзка с мача, и се оказа, че са дали повече пари - платили са загубата на Трайчо, но той спечели и ние взехме полагаемата му сума.

Хората обаче си искат загубените пари - това е нормално. Там обаче имаше разминаване", обясни наставникът около офертата българският представител да загуби нарочно.

Какво е последвало след "изненадващата" победа?

Треньорът на Георгиев потвърди, че българският екип е бил поканен от агенти, които търсят състезатели за срещи на подобни галавечери. Той  разкри какво се е случило и на по-късен етап след "неочакваната" загуба:

"Всички изчезнаха, не отговаряха, и дори не ни прибраха от залата. Да не става дума от хотела към летището. До терминала стигнахме чрез Марияна Борисова, която ни помогна и до хотела. Озовахме се на летището 5 часа по-рано, но тя бе единствената ни възможност."

Треньорът на Трайчо е убеден във версията, че въпросните агенти и промоутъри са взели повече пари и са обяснили на екипа на Белхаса, че всичко е уредено, но всъщност това не е било така: "Да, сигурен съм - не подозирам. Знам го от други хора и това е сигурно." 

Получаването на завоювания хонорар

Специалистът разкри и по какъв труден начин се е стигнало до получаването на спечелените пари от Трайчо, които никой не е искал да преведе:

"Аз водих преговорите. Обяснихме им, че ще сезираме правилните хора и да разберат какво се е случило. Ако не бяха дали парите, всичко щеше да излезе наяве. Започнаха да увъртат, но в крайна сметка преди няколко дена преведоха парите". 

Вижте какво сподели и самият Трайчо Георгиев около предложението "да загуби срещата"!

Вижте повече от разказа на Аспарух Георгиев във видеото:

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички