Три българки са близо до златото на боксовата Купа "Балкан"


Три българки са близо до златото на боксовата Купа "Балкан"
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

1690 0

Три български боксьорки ще влязат в битка за златни медали в осмото издание на международния турнир за Купа "Балкан". Севда Асенова (48 кг), Златислава Чуканова (50 кг) и Светлана Каменова (57 кг) ще се качат на ринга навръх 22-ри септември в София и ще се опитат да надделеят в своите категории.

До този развой се стигна, след като вчера Чуканова и Каменова постигнаха победи в полуфиналните си двубои. Златислава се справи в здрав мач с 2:1 гласа с французойката Рим Бенама и днес ще срещне Азиза Йокубова (Узбекистан) за златото. Светлана пък срази категорично с 3:0 друга узбекистанка – Ситора Турдибекова и ще боксира за титлата срещу опитната италианка Ирма Теста.

На финал днес ще играе и Севда Асенова. Световната бронзова медалистка научи в сряда името на своята съперничка. Тя ще боксира с Фарзона Фозилова (Узбекистан), която победи Чиан-Хуей Чин от Тайпе. С бронзови медали пък се поздравиха две наши представителки – Венелина Поптолева (52 кг) и Десислава Костадинова (63 кг).

Вижте и останалите актуални новини от бокса!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички