ВИДЕО: Поветкин оцеля след два брутални нокдауна минути преди нокаута си


ВИДЕО: Поветкин оцеля след два брутални нокдауна минути преди нокаута си
Снимка: Guliver/GettyImages

5616 0

Руският ветеран Александър Поветкин регистрира шокиращ нокаут срещу Дилиън Уайт в специална боксова галавечер, която се проведе пред празни трибуни, но пред милиони зрители по цял свят. 40-годишният боксьор беше тотален аутсайдер в мача, но въпреки това се добра до фантастична победа с нокаут в 5-ия рунд. Успехът му обаче е още по-впечатляващ с оглед на това, което се случи в предходните рундове, и най-вече в 4-ия. 

През повечето време изглеждаше така, че Уайт държи битката под контрол, като лесно достигаше до бой от близка дистанция и нанасяше постоянно удари в главата на Поветкин. Стигна се до там, че в 4-ия рунд британецът вдигна оборотите и стигна не до един, а до два нокдауна. 

В първия случай с кроше с лявата ръка Уайт прати опонента си на пода, а малко по-късно с контраатака и отново тежък удар с лявата ръка, "намери" брадичката на Поветкин и отново го просна на земята. С това изглеждаше, че британецът ще спечели и ще си гарантира мач срещу Тайсън Фюри за титлата на WBC, но руският ветеран не просто се изправи, а в следващия рунд Поветкин шокиращо нокаутира Уайт (видео вижте тук)

След загубата Уайт веднага е поискал реванш, който ще се проведе до края на 2020 година. Поветкин от своя страна остава с едва две загуби през кариерата си - от Владимир Кличко и Антъни Джошуа. Ето и видео от двата нокдауна, след които Повектин като по чудо оцеля: 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички