ВИДЕО: Личният треньор на Трайчо го "приземи на земята" и разказа за тъжната реалност на българския бокс


ВИДЕО: Личният треньор на Трайчо го "приземи на земята" и разказа за тъжната реалност на българския бокс
Снимка: The Jungle of Sports

4882 0

Треньорът на Трайчо Георгиев-боксьора - Аспарух Георгиев, даде любопитно интервю, в което говори за своя възпитаник. Въпросният състезател стана известен около галавечерта на реванша между Усик и Джошуа, в която той взе участие в една от първите срещи от програмата. Неочаквано за повечето - той се оказа в ролята на победител, след което се оказа, че на екипа му е била предлагана и сума, с която той да загуби.

Наставникът коментира дали възпитаникът му има възможностите да направи голяма кариера в бокса:

"Не, не. Най-добрият вариант за Трайчо е някакъв вариант... или нещо подобно. Той работи толкова много и не му остава достатъчно време за тренировки. Трудно би могъл да направи кариера в бокса", коментира Георгиев пред "Спортната джунгла".

Специалистът се съгласи около мнението, че историята на Трайчо е като за филм и добави: "Работи и тренира... но от време на време, не тренира достатъчно. Той обаче не е лош боксьор, но трябва да тренира, защото все пак има две деца. Трудно би могъл да се издържа от бокса".

Треньорът на Трайчо изясни, че ситуацията с огромна част от боксьорите е подобна с тази на неговия възпитаник и всички те имат нуждата да работят: "Ситуацията с всички е такава. Няма някой боксьор, който да разчита на парите,  изкарани само от мачовете си. Всички работят и когато се открие възможност играят, ако ги устройва. След това се прибират, работят и отново тренират при възможност".

Прочетете още през какви перипети е преминал Трайчо Георгиев при получавето на парите и отношението към екипа му след победата!

Чуйте повече в интервюто с Аспарух Георгиев:

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички