ВИДЕО: Когато Антъни Джошуа за първи и единствен път опита вкуса на загубата


ВИДЕО: Когато Антъни Джошуа за първи и единствен път опита вкуса на загубата
Снимка: Getty Images

5950 0

На 25 септември Антъни Джошуа се изправя в битка срещу Олександър Усик и го прави с увереността на боксьор, който е постигнал 24 победи в 25 мача като професионалист. Именно тази увереност британецът беше загубил неотдавна - през лятото на 2019 година, когато допусна първата си и единствена досега загуба на ринга.

Противникът, взел скалпа на Джошуа, беше доста неочакван - американецът с мексикански произход Анди Руис. Той нокаутира суперзвездата и му отне поясните на WBA, WBO и IBF. Руис беше сочен за пълен аутсайдер в битката, донякъде и заради отпуснатото си тяло и тегло от 121 кг.

На 1-ви юни 2019 г. в "Медисън Скуеър Гардън" пълничкият боксьор свали Джошуа на земята в нокаут, след като 4 пъти преди това го бе пратил в нокдаун. Самият Руис също беше свален на ринга в третия рунд, но съумя да се изправи и да промени хода на битката.

След два нокдауна Ей Джей успя да се окопити и спечели следващите 2 рунда, но в седмия американецът атакува свирепо и за трети път прати съперника си на земята. Когато това се случи за четвърти път в двубоя, британецът отново успя да се изправи, но с поведението си не показа да е адекватен и в състояние да продължи да се бие. Така се стигна до решението на съдията за технически нокаут.

Боксовият свят беше потресен, реномето на Ей Джей пострада, а славата на Руис скочи до небето. Това изигра лоша шега на мексиканеца, който загуби реванша 6 месеца по-късно и Джошуа си върна титлите. Тази вечер да му ги вземе ще се опита Усик. Гледайте Джошуа - Усик тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички