Страхотно! Ергюнал Себахтин ще спори за титлата на Европейското по бокс в Ереван


Страхотно! Ергюнал Себахтин ще спори за титлата на Европейското по бокс в Ереван
Снимка: Офиц. Фейсбук страница на БФБокс

1174 0

Националът ни Ергюнал Себахтин се класира за финала на Европейското първенство по бокс, което се провежда в Ереван. Нашето момче направи страхотен мач на ринга в столицата на Армения и се наложи категорично над италианеца Леонардо Еспозито. Себахтин го победи с 5:0 гласа и ще спори за титлата в категория до 48 кг.

Това е най-големият успех в кариерата на Ергюнал, който е който е бронзов медалист от Европейското първенство до 22 години в Пореч (Хърватия).

Нашият представител доминираше изцяло над съперника си. Ергюнал Себахтин взе убедително първите два рунда, в които нанесе серия от попадения с раздвижена игра и точни комбинации. Това му позволи да контролира темпото в третия рунд и да доиграе спокойно и уверено срещата.

Така, с категоричен успех, Ергюнал Себахтин се класира за финала на Европейското първенство в Ереван, където утре (30 май) ще се изправи срещу Сахил Алахвердови от Грузия.

„Прекарах много време в състезания, както и на тренировъчни лагери през тази година, което ми вдъхна увереност за днешния мач. Усетих ритъма и се насладих на този полуфинал в Ереван. Остана още едно предизвикателство по пътя към златния медал", заяви Себахтин след триумфа над Еспозито.

А ето как отпадна Радослав Росенов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички