Вече и официално: Антъни Джошуа - Дионтей Уайлдър зависи от... желанията на Еди Хърн


Вече и официално: Антъни Джошуа - Дионтей Уайлдър зависи от... желанията на Еди Хърн
Снимка: Getty Images/Guliver

2317 0

Антъни Джошуа - Дионтей Уайлдър е мачът, който всички фенове искат да видят. Еди Хърн обеща да го осигури, но в същото време напомни, че това трябва да се случи по неговите правила и при неговите условия. Той е категоричен, че американецът все още не е в категорията на Джошуа по популярност и единственият вариант да се случи битка между двамата е промоутърът да "надплати" за хонорара, който иска Уайлдър.

В лагера на американеца искат битка със световния шампион на WBA и IBF, като основната причина, макар и неназована от агентите му, е финансова. Досега той е прибирал най-много 4.5 милиона долара от един двубой, докато срещу Джошуа той ще вземе поне 3-4 пъти повече. Еди Хърн обаче не смята, че на този етап Уайлдър заслужава подобна сума.

"Дионтей не носи същите пари като Джошуа. Уайлдър дори не може да си позволи да се бие с Джоузеф Паркър, защото не може да си позволи парите, които ще иска той. Джошуа е суперзвезда. Той генерира парите за своите мачове. Дионтей Уайлдър не го прави в момента. Когато започнем преговорите, нямам идея дали ще поискат нещо реално за това, което всъщност Уайлдър предлага", каза Хърн пред "Thaboxingvoice".

"Не искам да показвам липса на уважение - не е такъв случая. Просто казвам, че трябва да нагласим добре числата. Не казвам, че Уайлдър не е популярен и не е ценен, но няма място за сравнение кой от двамата е по-притегателната сила. Ще трябва да му платим много повече от това, което заслужава, защото ако им предложим реалната сума, която той би генерирал в приходи, мач със сигурност няма да има", допълни Хърн.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички