Ули Вегнер: Понякога дори трябва да "забавяш" тренировъчната амбиция на Кубрат


Ули Вегнер: Понякога дори трябва да "забавяш" тренировъчната амбиция на Кубрат
Снимка: БГНЕС

1847 0

Треньорът на Кубрат Пулев Ули Вегнер също е оптимист за изхода от мача срещу Антъни Джошуа за световните титли на британеца. Двубоят е на 12 декември в Лондон, а според германската легенда в бокса Пулев е в отличн форма преди бего. Вегнер разказа как постоянно е надзиравал тренировките на българина, въпреки че заради ограниченията поради пандемията двамата са били за известно време далеч един от друг.

"Кубрат е в отлична форма! Завърши тренировъчен лагер в Белмекен, България, през октомври, за да придобие важни знания, предимно в областта на базовата издръжливост. Кубрат има много добри стойности до момента. Той притежава необходимия интелект на пълен професионалист, така че изобщо не се притеснявам, защото той е изключително дисциплиниран спортист. Понякога дори трябва да го "забавяте" в тренировъчната му амбиция", заяви 78-годишният Вегнер пред "Boxen 1".

Опитният германски треньор призна, че по времето, в което не е бил до Пулев, му е помагал да се подготвя през телефона, по интернет и "WhatsApp". "Правим всичко възможно, за да гарантираме, че Кубрат може да се състезава срещу Джошуа в най-добра форма", посочи той. През октомври боксьорът се готви без своя "учител", но двамата плануваха да се съберат през ноември в Зиновиц, на тренировъчен лагер. "Искам да завършим фазата на интензивен спаринг там", посочи Вегнер.

Регистрирай се и гледай Пулев - Джошуа единствено DAZN тук!

Самият треньор все още се възстановява след претърпяна фрактура на бедрената кост. "Добре съм, на положителен път към възстановяването съм", обяви с увереност той. Междувременно, стана ясно, че легендата Владимир Кличко помага със съвети на Антъни Джошуа за предстоящия мач. 

ВАЖНО: DAZN ще излъчи мача Пулев - Джошуа в България и част от Европа, но не и във Великобритания и Ирландия!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички