Уейн Рууни става боксьор, вече има възможен съперник за бой на "Олд Трафорд"


Уейн Рууни става боксьор, вече има възможен съперник за бой на "Олд Трафорд"
Снимка: Getty Images

2277 0

Кариерата на Уейн Рууни като футболист несъмнено беше една от най-забележителните в последните години, но сега всичко може да се промени. Английската легенда може да опита късмета си и като боксьор.

Това би било огромна промяна, тъй като той имаше много специална кариера в отбори като Манчестър Юнайтед и Евертън, както и в националния отбор на Англия.

Но съдбата го кара да се занимава с този спорт, на който е голям фен, така че не липсва логика това да се случи. Промоутърът Еди Хърн вярва, че Уейн Рууни може да има изключителна кариера, макар и в демонстративни мачове.

Уейн Рууни може да се изправи срещу Джейк Пол за първата си битка

Вече дори има информации, че е решено кой ще е първият съперник на бившия футболист на боксовия ринг.  Напомняме, че Рууни беше известен като доста сложен и проблематичен играч в ранните години от кариерата си в Евертън. При пристигането си в Юнайтед обаче, под ръководството на сър Алекс Фъргюсън, той успя да се върне на правия път.

Така евентуален съперник на бившия футболист би бил популярният ютубър, превърнал се в боксьор Джейк Пол. Това би било нова възможност за "Проблемното дете", който наскоро претърпя първото си поражение от седем битки. Това дойде с разделено съдийско решение срещу Томи Фюри, братът на известния шампион в тежка категория Тайсън Фюри.

Защо Рууни иска да се боксира?

Уейн Рууни е фен на бокса и затова иска да опита късмета си на ринга. Ето защо той се е свързал с Хърн, за да търси битка. Но самият Хърн също разкри тогава, че Рууни го е търсил за битка и преди. Правил го е почти винаги, когато е изпил "няколко чаши вино" и затова не му е обръщал особено внимание.

Изглежда обаче, че този път е различно и Рууни може да име късмета да се изправи срещу Пол. Очаква се двубоят да се състои на легендарния стадион "Олд Трафорд", който беше домът на Уейн Рууни по време на изключителното му време в Манчестър Юнайтед. Промоутърът на Антъни Джошуа обяви, че това "напълно възможен сценарий". Рууни пък успя да ядоса наскоро феновете на Юнайтед, като защити семейство Глейзър за "франтасичната им работа".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички