Уайлдър се доближава до знаменит рекорд на Мейуедър, щабът на Флойд го подкрепя


Уайлдър се доближава до знаменит рекорд на Мейуедър, щабът на Флойд го подкрепя
Снимка: Getty Images/Guliver

2872 0

Носителят на титлата в тежка категория на "WBC" Дионтей Уайлдър се доближава до знаменит рекорд на легендата в бокса - Флойд Мейуедър. Нещо повече - 34-годишният състезател разкри, че има подкрепата в това си начинание от щаба на вече отказалия се 42-годишен боксьор.

Става въпрос за невероятното постижение от 50 победи и нито една загуба. След като отново успешно защити титлата си срещу Луис Ортис, Уайлдър има 42 победи на професионалния ринг, като почти всяка - 41, са дошли с нокаут. Той остава непобеден 11 години, като единственият, който не загуби от него, е Тайсън Фюри. Двамата завършиха наравно през 2018 година.

"Не съм се чувал с Флойд, но неговите хора ми казват, че ако мога да го направя, би било страхотно постижение. Аз също мисля така, въпреки че Флойд не бе в моята категория - тежка. Това е рекорд, който е поставен в историята" - заяви Дионтей.

Припомняме, че успехът срещу Ортис бе 10-та защита на титлата за Уайлдър. Наглед той изглеждаше по-пасивен срещу техничния левичар, но успя да вкара умопомрачително коварен удар, който приключи мача. Вижте ВИДЕО от удара - в този материал на SportLive.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички