Вижте сумата, която Уайлдър си заработи за нокаута срещу Ортис


Вижте сумата, която Уайлдър си заработи за нокаута срещу Ортис
Снимка: Getty Images/Guliver

20450 0

В снощната битка за световната титла в тежка категория на Световния боксов съвет (WBC) Дионтей Уайлдър победи Луис Ортис чрез нокаут. По този начин Бронзовия бомбардировач записа 41-ви успех с нокаут в кариерата си и запази титлата си в тежка категория.

Уайлдър ще прибере 20 милиона долара от участието си в срещата, докато Ортис ще се задоволи със 7 милиона. По-голямата част от тези суми ще дойдат от реклами за мача и от телевизионни приходи. Официалният хонорар на 34-годишния Уайлдър за мача е 3 милиона долара, докато този на Луис Ортис – 1.5 милиона долара.

Интересно е, че сумата, която ще получи Уайлдър е доста малка, в сравнение с премията на Антъни Джошуа в предстоящия му мач за световната титла срещу Анди Руис на 7-ми декември. Ей Джей ще прибере 85 милиона долара от битката си за титлата в Саудитска Арабия след две седмици. А ето какво каза Дионтей Уайлдър след снощната си победа.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички