Треньор по бокс съсипа Уайлдър: Той не умее да се боксира, знае само един удар!


Треньор по бокс съсипа Уайлдър: Той не умее да се боксира, знае само един удар!
Снимка: Getty Images/Guliver

10618 0

Бившият треньор по бокс Теди Атлас съсипа Дионтей Уайлдър след загубата му от Джоузеф Паркър на звездната галавечер в Ел Рияд. Той заяви, че американецът не умее да се бие.

"Дионтей не умее да се бие. Той никога не е бил наистина научен. Въпреки че може би той просто не е научил нищо друго освен онзи тежък удар. И тогава той постоянно беше хранен с правилните противници. И той спокойно ги побеждаваше. Имаше проблеми само с Ортис. Но той успя да се справи с него в по-късните рундове.

Неговите победи не бяха показател за това колко добър е той. Просто точните противници. Това е цялата тайна. И едва сега, когато поставиха пред него пичове, които той не може да нокаутира, тоест Фюри и Паркър, всичките му ограничения изплуваха", коментира Атмас в своя подкаст в YouTube.

"Идеалната дума за Уайлдър е "разобличаване". Той беше разобличен. Но, честно казано, това не се случи вчера, а много по-рано. Много по-рано стана ясно, че ако не може да достигне целта с дясната си ръка, тогава ще има проблеми", продължи треньорът.

Все пак той каза и някои добри думи за "Бронзовия бомбардировач". "Той е смел. Той има манталитет на войн. Той има много солидна скорост и сила на брадичката. Но ако съперникът има план за двубоя, ако знае как да се боксира, ако знае как да избягва удари от дясната ръка, тогава той ще спечели.

Въпреки че няма да е толкова лесно, защото трябва да останете концентрирани през всичките 12 рунда. Трябва да преминете през минно поле и да не стъпвате върху мина", коментира Атлас. А ето каква може да е била причината за слабото представяне на Уайлдър срещу Паркър.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички