С максимата "атаката е най-добрата защита" Кубрат Пулев взе скалпа на Дерек Чисора


С максимата "атаката е най-добрата защита" Кубрат Пулев взе скалпа на Дерек Чисора
Снимка: kubratpulev.bg

7268 0

Кубрат Пулев записа най-престижната си победа в професионалния бокс, след като спечели битката с Дерек Чисора в Хамбург.

Най-добрият български боксьор стигна категорично до успеха, въпреки че един от тримата съдии на срещата даде победа за Чисора със 113:115 точки, но все пак правдата възтържествува, другите двама дадоха 116:112 и 118:110 и заслужено Кобрата триумфира с Европейската титла на IBF.

Българинът така и не успя да прати на земята своя опонент, но беше по-активният на ринга от двамата, нанасяйки почти тройно повече удари (и неточни, и точни) от своя съперник.

Пулев показа отлична кондиция и работа с краката, а освен това съумя да се съвземе след тежък 9-и рунд, в който Чисора нанесе най-тежките си удари.

Това беше 22-а победа на Кобрата на професионалния ринг, а обещанието е, че следващият двубой на Пулев ще е на българска земя. Освен това той вече е претендент №1 на IBF за световната титла на Антъни Джошуа.

РУНД №1

Мачът започва след малко! Чисора почна по-активно двубоя, като британецът пробва да го атакува под гарда, за да пробие защитата му. Той вкара нелош десен прав, докато българаинът успя да го удари два пъти в челото, а веднъж го намери и с ляв прав, който Чисора не успя да блокира достатъчно добре. Най-добрият удар за българина дойде 53 секунди преди края на рунда, след като българинът привидно тръгна да атакува с лявата ръка, но след това с десен прав замая Чисора. Последваха две коршета на българина, който завърши рунда с точен ляв прав - 46:25 в полза на Пулев при ударите.

Рунд №2

Чисора понесе още един ляв прав в началните секунди на втората част, който се опита да отговори с нови удари в тялото на Кобрата. Пулев продължи да дебне удобни моменти за атака, като 1:44 преди края на рунда пласира ляв-десен в главата и ръкавиците на Чисора. Това отново разконцентрира съперника на българина, който понесе оче няколко удара в лицето си, а гардът му стана далеч по-отпуснат, още по време на тази част. Британският боксьор успя да отговори с два много тежки удара в лявата челюст на Пулев, който до края на рунда успя да върне дистанцията в защита и се предпази от нови удари.

Рунд №3

Тази част почна с изненадващ десен ъперкът на българина, който успя да попадне в челюстта на Чисора. Рундът се изигра в по-бавно темпо, но Чисора отново успя да направи добра серия при въжета, с която успя да се доближи в резултата по точки до Пулев. Въпреки това Пулев успя отново да стегне защитата си и завърши сигурно третата част.

Рунд №4

В средата на рунда Чисора вкара стряскащ десен ъперкът, но това подейства отлично на Пулев. В следващата минута той прати Чисора във въжетата и понесе два-три много чисти удара, а над 20 попаднаха в ръкавиците му.

Рунд №5

Статистиката до този момент показа почти тройно повече удари, попаднали чисто в лицето на Чисора - 63:27, но старият проблем за силалта на ударите на Пулев отново се показа, а Кобрата така и не можеше да го прати на земята до този момент. В края на частта Кобрата отново увеличи темпото, вкарвайки нова серия от чисти удари, а Чисора потърси "клинч" на няколко пъти. 15 секунди преди края Пулев вкара нови 3 удара и взе и тази част.

Рунд №6

В шестата част Чисора нанесе две много тежки крошета, които разколебаха леко нашия боксьор, но все пак Пулев завърши частта в атака и поизравни нещата в 6-ата част.

Рунд №7

Британският боксьор реши да атакува ребрата на Пулев в седмата част, опитвайки се да го "задъха". Кобрата обаче демонстрира страхотна подготовка и, въпреки че понесе десетки удари в тази област, задържа гарда си високо, избегна опасни удари и успя да си върне контрола върху темпото. В последната минута двамата внимаваха много за защитата си, но в края двамата си размениха удар - 3:1 чисти в полза на Пулев.

Рунд №8

8-ата част се разви по подобен начин на предходната. Темпото падна сериозно, като отново Пулев беше по-добрият от двамата боксьори.

Рунд №9

Чисора се хвърли в атака в първата минута и вкара тежко ляво кроше, последвано от серия дясно-ляво кроше - надмощие за британеца. Българският боксьор успя да влезе в клинч и спря атаката на Чисора, като двамата почнаха да си разменят удари в тялото. Пулев не съумя да задържи дистанция и понесе няколко тежки удара. Рундът отиде в сметката на Чисора, като Ули Вагнер дръпна сериозна лекция на нашия боксьор за представянето му в защита.

Рунд №10

Десетата част беше много изравнена, като Пулев беше по-активен. На няколко пъти той натика в ъгъла своя опонент, като вкара няколко нелоши удара, но така и не нанесе сериозни поражения.

Рунд №11

С ляво кроше Чисора взе предимство в предпоследния рунд, но Кобрата не помръдна. Минута преди края той вкара силна серия от 3 удара, един от тях чист, но с добра контраатака Чисора се измъкна от тежкото за него положение. Финалът на рунда приключи с нова порция удари на Пулев, който успя да дръпне в резултата с още един рунд.

Рунд №12

Противно на очакванията и предполагаемия до момента резултат, Чисора не се хвърли в атака. Вместо това с десен прав Пулев дръпна в резултата и в заключителната част, дозатваряйки дясното око на Чисора. Кобрата отново вкара Чисора в ъгъла и му нанесе тежки удари, които не позволиха половин минута на противника му да се съвземе. Британецът се опита да се активизира с удари с лявата ръка и бутане, с което си заслужи освирквания от хората в залата. Кобрата демонстрира страхотна защита и отлична работа с краката, а с десен прав 20 секунди преди края и след това ляво кроше, предреши и този рунд в своя полза.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички