Тервел сравни историята и бокса, и призна: Казват, че с Кубрат сме пример


Тервел сравни историята и бокса, и призна: Казват, че с Кубрат сме пример
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

442 0

Тервел Пулев направи коментар пред медиите по време на откритата тренировка преди сблъсъка си с камерунеца Роли Ламбърт. Двамата ще се изправят в един от основните сблъсъци на 30-и март, а залогът е вакантната интерконтинентална титла в полутежка категория на WBA.

Пулев бе категоричен на събитието

В началото на събитието във вторник - Тервел благодари на феновете, а след това разказа за добрата си подготовка. Тя е от огромно значение, тъй като не се е боксирал от декември 2023 г.

Тогава в Коста Меса Пулев впечатли срещу Дионардо Майнър.

Коментарът на Тервел

"Благодарим на всички. Благодарим, че дойдохте да се видим. Благодаря за подкрепата всеки път, когато сме тук или извън България, независимо къде сме. Ние го правим за България. Надявам се да се видим на 30 март в “Арена София".

Подготовката мина добре. Смятам, че съм добре подготвен, направихме хубави спаринги срещу стабилни спаринг партньори, някои от тях бяха идентични като противника ми, така че се чувствам добре подготвен.

Когато идвахме насам с треньора му казах, че всеки един камък тук е на над 2000 години история. Нещо различно е, не да го направим в търговски център - направихме го тук, което има и различен заряд. Паралелът между боксът и историята има своето значение, защото всеки пише своята история. Надявам се, че повличаме крак за следващите поколения. Ние не сме вечни.

Много от боксьорите и треньорите ми казват, че много хора се запалват по залите и искат да се изявяват не само в олимпийския бокс, ами и в професионалния. За нас това е като малко признание”, категоричен е по-малкият брат сред Пулеви.   

Вижте какво каза Кубрат Пулев преди битката с Хълк!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички