Танцът "Гопак" или как Усик отпразнува победата над Джошуа пред 65 000 души в Лондон (ВИДЕО)


Танцът "Гопак" или как Усик отпразнува победата над Джошуа пред 65 000 души в Лондон (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

12087 0

Изненадващо за мнозина, украинецът Олександър Усик не само успя да отнеме всички титли на британеца Антъни Джошуа, но и го направи по категоричен за обективните фенове на бокса начин!

Последвайте ТАЗИ ВРЪЗКА, за да прочетете всичко за мача Джошуа - Усик!!!

Почти веднага след края на боксовото зрелище, Усик, който държеше украинския флаг в ръцете си, демонстрира, че изобщо не се е изморил от 12 рунда срещу AJ и показа на цял свят радостта си от победата над него, демонстрирайки за секунди т.нар. танц "Гопак".

*Гопак възниква в ежедневието на Запорожската войска през 16 – 18 век. Той позволява на казаците да демонстрират своята смелост, сила, мъжество, ловкост и бойни умения!

Интересно е да се отбележи, че на 25 май 2017 г. Върховната Рада приема на второ четене закон за националния спорт, според който гопакът е официално признат за спорт в Украйна. Както отбелязват депутатите, законопроектът е насочен към развитие на националното възраждане, възстановяване на националните и културни традиции и патриотично възпитание!

И каква по-подходяща сцена за възраждане на украинския дух от тази през 65 000 фенове в Лондон...

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички