Тайсън Фюри ще спечели главозамайваща сума пари от боя си с Олександър Усик


Тайсън Фюри ще спечели главозамайваща сума пари от боя си с Олександър Усик
Снимка: Getty Images

3254 0

Битката между Тайсън Фюри и Олександър Усик, най-очакваната битка в тежка категория, която ще обедини всичките четири пояса за първи път, ще завърти главозамайваща сума пари.

Битката, планирана за януари 2024 г., въпреки че може да бъде преместена на 23 декември тази година, ще се проведе в Саудитска Арабия. Боб Аръм, промоутърът на Фюри, разкри, че клиентът му може да прибере 200 милиона долара за битките си в Саудитска Арабия.

Това включва битката на 28 октомври срещу Франсис Нгану, която ще се проведе в Рияд, и последвалата битка с Усик, собственик на три пояса (WBA-IBF-WBO).

Колко ще спечели Фюри срещу Нгану и срещу Усик?

Дерек Чисора, който има няколко сделки в Саудитска Арабия, се изпусна, че Фюри трябва да получи 50 милиона долара за битката с Нгану, според The Sun.

Ако тази сума бъде намалена и без опцията за реванш в споразумението между "Циганския крал" и Усик, това би означавало, че той ще прибере 150 милиона долара за двубоя с украинеца. Аръм потвърди, че битката трябва да се проведе не много далеч след началото на годината, за да не съвпадне с Рамадан. А ето кой единствен може да победи Фюри на ринга по негово мнение.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички