Тайсън, Али, Фюри, Джошуа: Най-паметните и брутални нокаути, които боксовият свят помни (ВИДЕО)


Тайсън, Али, Фюри, Джошуа: Най-паметните и брутални нокаути, които боксовият свят помни (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images / Колаж: SportLive

3641 0

Боксът е спорт, в който по-силния в повечето случаи печели. Мнозина обаче намират "грозната" част - нокаутите в спорта, за една от "най-красивите" му черти. В настоящия материал ще Ви представим петте най-брутални нокаута, които спортът помни.

5. Тайсън Фюри шокира Дионтей Уайлдър

Тайсън Фюри доказа своето превъзходство над Уайлдър. Двамата боксьори представиха изключителна трилогия на феновете на спорта. Циганския крал се доказа във втората среща помежду им, която бе спечелена от британеца по безапелационен начин.

4. Майк Тайсън напомни за величието си

Майк Тайсън бе фаворит преди двубоя си с Майкъл Спинкс в битката за безспорната титла. Уплашеният Спинкс беше повален рано с ъперкът, след което завършен със серия от мощни удари, които го оставиха на земята и доказаха абсолютната мощ на Железния Майк.

3. Анди Руис унижи Антъни Джошуа

Руис се появи като заместник в последната минута на дебютиращия в САЩ изявен гигант Антъни Джошуа. Непобеденият до тогав AJ обаче бе безсилен срещу бързия Руис, който свали Джошуа два пъти в седмия рунд и сложи край на неговото господство при най-тежките.

2. Мохамед Али подчини Джордж Форман

Боксови фенове, медии и промоутъри се страхуваха за здравето на Мохамед Али, преди да се изправи срещу непобедения Форман в Африка. В края на краищата Али беше имал четири тежки битки срещу Джо Фрейзър и Кен Нортън, като загуби и от двамата, преди да отмъсти за пораженията си. Въпреки това, Али използва своята скорост, интелигентност и свръхчовешка издръжливост, за да надмине и дори да нокаутира брутално опонента си.

1. Денят, в който Майк Тайсън бе шокиран

Коефициентът на Бъстър Дъглас да победи Майк Тайсън през далечната 1990 година бе 42 към 1, а първият успя да стигне до тоталната сензация в спорта. Дъглас пое контрола в мача с ударите си, оцеля след нокдаун в осмия рунд, след което повали Тайсън за първи път в кариерата му в десетия рунд и си тръгна с победата.

Къде да гледаме битката Джошуа - Нгану?

Много скоро можем да станем свидетели на друг брутален нокаут, който може да остане в боксовата история, а именно - по време на сблъсъка между Антъни Джошуа и Франсис Нгану.

Битката между AJ и Нгану се очаква с огромен интерес, а зарядът е още по-голям заради факта, че това е и първата голяма боксова битка за годината. Роденият в Уотфорд боец, вече завърнал се към зрелищния бокс, който проповядваше в началото на кариерата си, среща камерунското страшилище, което изненада всички с показаното срещу Тайсън Фюри.

Мачът, а и цялата галавечер, ще могат да бъдат гледани у нас само по един начин. След като нито една българска телевизия не държи правата, шоуто ще бъде налично пряко единствено по стрийминг платформата DAZN (линк към платформата).

За да можем да наблюдаваме галавечерта, трябва да имаме абонамент (месечен или годишен) и платен "pay-per-view" пакет. Той е на стойност 34.99 лева, като към него получавате и един месец безплатен абонамент. Ще можете да следите галавечерта и Джошуа срещу Нгану и НА ЖИВО в SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички