Съдията за Антъни Джошуа - Кубрат Пулев - едва вторият южноафриканец, който ще води световна битка


Съдията за Антъни Джошуа - Кубрат Пулев - едва вторият южноафриканец, който ще води световна битка
Снимка: Gulliver/GettyImages

1923 0

Деон Дyарте от Кейптаун е назначен за съдия в двубоя между Антъни Джошуа и Кубрат Пулев, в който британеца ще защитава своите колани в тежка категория WBA / IBF / WBO и IBO.  Срещата е на "Арена Уембли" в събота, 12 декември

51-годишният Дуарте ще стане едва вторият южноафриканец, който е ще излезе на ринга и ще ръководи световната битка за титла в тежка категория, като Стан Христодулу е първият. Той е бил рефер на битката за титлата на WBA в тежка категория между Майк Уивър и Джеймс Тилис в Роузмонт, Илинойс, САЩ на 3 октомври 1981 г. Христодулу е ръководил повече от 242 битки за световна титла.

Дуарте отлетял за Лондон миналия петък, където от седмица е в т.нар. изолиран "балон" заради мерките против коронавируса. Деон, заместник-директор в отдела за обществена безопасност в Западен Кейп, в имал боксови двубои при аматьорите. Твърди се, че че е най-добрият боксов съдия в Южна Африка в момента. Според докладите на лондонския промоутър ще бъде позволено да има 1000 зрители, които да са на разстояние по отношение на регламентите на Covid, а билетите бяха разграбени мигновено.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички