Жалко! Три загуби за родните боксьори на Европейското първенство в Армения


Жалко! Три загуби за родните боксьори на Европейското първенство в Армения
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

1427 0

Неприятен ден за родните боксьори на Европейското първенство по бокс за мъже в Ереван, Армения. Представителите ни претърпяха поражения. Най-голяма драма се разигра на срещата на Радослав Росенов при 60-килограмовите.

18-годишният талант дебютира на форума с много оспорван мач срещу Вилиам Танко. Словакът стигна до успех в равностоен мач, който бе решен в последния рунд.

Носителят на Купа „Странджа“ и европейски шампион при 22-годишните отстъпи с 0:5, но след първите два рунда съдийските карти бяха равни. В решителната трета част Росенов се хвърли за победата, като двамата си размениха сериозни попадения. Съдиите обаче прецениха, че по-точните са били от ръкавиците на Танко и го посочиха за победител.

Аут от Европейското са и другите ни двама боксьори днес. В категория до 75 килограма Рами Киуан отстъпи с 0:5 съдийски гласа на ирландеца Габриел Досън. По сходен начин се разви и срещата на Кристиян Димитров (86 кг), който загуби със същия резултат от представителя на домакините Рафаел Хованисян.

Утре предстоят още два мача с българско участие. Красимир Джуров (63.5 кг) ще открие участието си с двубой срещу Амад Щиви (Израел). На ринга ще се качи и бронзовият медалист от Световното първенство през 2019-а Радослав Панталеев. В категория до 92 килограма националът ни ще срещне много силният кубински боксьор, който се състезава за Испания – Емануел Рейес

А ето какво обяви Севда Асенова след бронза от Световното по бокс.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички