Специалната диета на Фюри, която му помогна да победи Уайлдър


Специалната диета на Фюри, която му помогна да победи Уайлдър
Снимка: Guliver/GettyImages

9494 0

Тайсън Фюри победи по безапелационен начин Дионтей Уайлдър в реванша помежду им и и грабна световната титла на WBO, като за пореден път показа, че неслучайно името му е сред най-големите в световния бокс. Едно от най-обсъжданите неща около британеца е теглото и как успява бързо да сваля излишните килограми преди важен сблъсък.

При завръщането си в професионалния бокс Тайсън Фюри тежеше над 150 килограма, а сега се отчете със "скромните" 123.83 килограма преди двубоя срещу Уайлдър. При предишната им среща британецът беше по-лек, като тогава закова кантара на 116.3 кг.

Изключително любопитна обаче е диетата на "Циганския крал", като един най-силните козове е известният диетолог Джордж Локхар. Именно той разказва как се е подготвил и как се е хранил Фюри преди двубоя. И напълно новата му перспектива за диета и хранене е съживила подхода му за борбата за световната титла. "Всеки ден яде по една сьомга, също и куркума, а и обича много плодове. Затова му давам да яде плодове с йогурт, както и други неща, които помагат за метаболизма", заяво Локхар, който е бивш ММА боец и е диетолог на много спортисти, включително и Конър МакКрегър.

Всичките му хранения на ден се равняват на около 4,500 калории, но диетологът отбелязва, че това е заради многото движение, което има британецът през целия ден и енергията, която изразходва. "Тайсън много харесва пикантните храни, но не обича зеленчуците, но това ми помага, тъй като след пикантното наистина не може да вкуси нищо. Има по шест хранения на ден и четири шейка. Даваме на тялото това, от което има нужда. Той трябва да има поне една порция морски дарове всеки ден. И тогава се старая да има червено меси или пиле. Така че при всяко хранене той получава различни меса и има много голямо разнообразие за него.

Преди да си легне той получава своите "топчета с енергия". Те са основно бадемово масло, овесени ядки, кокосови орехи, мед или тъмен шоколадов чипс, всички оваляни на топки. Няколко такива, преди да си легне", споделя още той. Целта на тази диета е била именно да стане по-силен за двубоя с Уайлдър, за да може да го нокаутира, а не толкова да свали много килограми чрез нея. Нещо, което Фюри успя да стори - припомнете си нокаута му срещу американеца.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички