Специална клауза отдалечава Антъни Джошуа от уж мечтания реванш с Уайт


Специална клауза отдалечава Антъни Джошуа от уж мечтания реванш с Уайт
Снимка: Getty Images

1410 0

Екипът на Антъни Джошуа е вмъкнал клауза за еднопосочен реванш в негова полза в късно допълнение към договорните условия. Именно това е усложнило преговорите за битка в тежка категория с Дилиън Уайт.

Докъде са стигнали преговорите?

Уайт възобнови преговорите миналата седмица, след като устно предизвика промоутъра Еди Хърн за прекъсване на комуникацията за дългоочаквания реванш, който се надява да бъде организиран в The O2 на 12 август. Той сподели, че ще приеме предложената битка срещу своя британски съперник – и е отворен за битка "победителят взема всичко и продължава напред".

AJ вече е свързван с потенциална битка с Дионтей Уайлдър, която се очаква да се проведе в Близкия изток по-късно тази година. Ако победи Джошуа, Уайт ще търси следваща подобна битка. Така че този проблем с клаузата за реванш може да бъде спънка.

Дългогодишното съперничество

Уайт има дългогодишно съперничество с Джошуа. Той победи Ей Джей като аматьор, преди Джошуа да спечели златен олимпийски медал в Лондон 2012. Като професионалисти те се боксираха в тежка категория през 2015 г., която Джошуа спечели със спиране в седмия рунд.

Джошуа в крайна сметка стана обединен световен шампион. След като претърпя две поредни поражения от Александър Усик, той се върна с победа над Джърмейн Франклин през април. Уайт също се възстанови срещу Франклин след загубата му от битката за титлата на WBC през 2022 г. от Тайсън Фюри на стадион Уембли. "Готово съм за битка с Джошуа от деня, в който загубих от него през 2015 г.", каза Уайт преди това пред Sky Sports.

Друг мач, който надълго бе обсъден бе между Джошуа и Тайсън Фюри, като от лагера на Ей Джей категорично опровергаха изказванията, че е имало предложен договор.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички