След победата срещу съперник под нивото му, Кубрат Пулев се обясни в любов към България


След победата срещу съперник под нивото му, Кубрат Пулев се обясни в любов към България
Снимка: БГНЕС

3452 0

Най-добрият български боксьор при най-тежките Кубрат Пулев спечели интерконтиненталната титла на WBA. Той победи украинския Хълк - Игор Шевадзуцкий! В 12-рундова битка Кобрата спечели след единодушно съдийско решение от 117 - 111, а след двубоя благодари на всички, които го подкрепиха в залата.

"Противникът не беше на моето ниво, но е много неудобен. Той направи всичко възможно да ме затрудни. И под пояса имаше удар, ние сме българи и не ни пречи нищо", заяви Кобрата пред bTV веднага след двубоя.

Относно голямата подкрепа, която получи в залата в София: "Ами това всичко за мен е любов, аз връщам със съответната любов. Българите трябват има по-силен дух и да вярват в себе си. Да учим децата си и следващите поколения. България е раят. Чисто физически не мога, но бих прегърнал всеки тук. Ако моето сърце не дава любов, то по-добре да не е живо".

Още: СТРАХОТНО! Кубрат Пулев опитоми тежкия Хълк - спечели ТИТЛАТА на WBA

Той бе попитан и дали през есента ще се състои мач с Махмуд Чар, който трябваше да бъде днес, но той се контузи. Чар бе в залата в София, за да гледа отблизо Кобрата. "Вижте, смяната на противника не е особено комфортна и за мен. Водих друга подготовка, но така се случиха нещата. За мен, винаги съм благодарен на малките неща, за такива победи, такива титли. Той ме поздрави, каза, че Игор е труден противник. Искам да му кажа да се готви за септември. Няма да му е лесно, дано му мине по-бързо контузията" А има ли разлика в тръпката във футбола и в бокса? Христо Стоичков с категоричен отговор.

Още: Две страшилища "плашат" Кубрат и Тервел Пулеви, но братята имат зад себе си цяла България

Кубрат Пулев - Игор Шевадзуцкий по ТВ: Къде да гледаме двубоя на Кобрата?

Часове преди мача с Шевадзуцкий: Кубрат Пулев загатна за сериозна опасност

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички