ВИДЕО: Светкавични нокаути, зрелищен дебют в профи бокса и 6 български победи - какво се случи на галата на Кубрат Пулев?


ВИДЕО: Светкавични нокаути, зрелищен дебют в профи бокса и 6 български победи - какво се случи на галата на Кубрат Пулев?
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

20242 0

В събота вечер, на 30 март,  се проведе боксовата галавечер на Кубрат Пулев и Тервел Пулев в родната столица насред "Арена София". Двубоите на братята бяха "черешката на тортата", като и двамата ни зарадваха с победи.

В залата бе и Христо Стоичков, който подкрепи братя Пулеви, като заяви, че очаква две победи, а неговото желание в края на галата се сбъдна. Общо шест двубоя се изиграха преди това, като станахме свидетели на още 4 български победи.

Христо Стоичков даде от своята специална подрепа за Пулеви

Нито един наш представител не загуби на ринга, като имаше два скоростни нокаута, както и дебют в професионалния бокс за Даниел Асенов. Първоначално негов съперник трябваше да бъде Кристиян Йованович, но се наложи смяна с друг сърбин - Милан Савич. Това не му попречи, като след 4 рунда стигна до заслужена победа.  Преди него Слави Хараламбов разгроми съперника си след само 10 секунди, а Кирил Русинов и Петър Драганов вдигнаха на крака родните фенове.

Дългочаканата кулминация дойде малко след 22 часа. Тогава Тервел излезе срещу Роли Ламбърт. Българинът стигна до успеха с единодушно съдийско решение в двубой с малко бокс и много непозволени удари. Най-вече от африканеца, който ползваше тази стратегия.

За финал - Кубрат Пулев изигра пълни 12 рунда срещу Игор Шевадзуцкий и спечели след единодушно съдийско решение от 117 - 111. Разликата в килограмите (близо 18 в полза на украинеца) бе видна и Кубрат изглеждаше по-свежият през цялото време. Той проведе хитро сблъсъка, като не предприе големи и излишни рискове и методично подчини опонента, като бе доста по-активен от него.

 

Зрелище в София с участието на братя Пулеви

БОКСОВАТА ГАЛАВЕЧЕР НА КУБРАТ ПУЛЕВ

Ермин Сали (Хърватия) - Слави Хараламбов (България)

Галата бе открита с двубой между Ермин Сали от Хърватия и Слави Хараламбов, като сблъсъкът бе в супер полусредна категория. Срещата донесе първата българска победа след само 10 секунди, като Харалабов свали съперника си с прав десен удар за светкавичен нокаут.

Керем Йозмен (Турция) - Марко Дмитрович (Босна и Херцеговина) - супер лека категория

Керем Йозмен постигна победа след единодушно съдийско решение за 4-та поредна победа в своята кариера. Той доминира в 4-те рунда срещу Марко Дмитрович и даде отново силна заявка за бъдещето, като през целия двубой по-прецизният и нанесе по-точни удари.

Венхарт Хазири (Косово) - Кирил Русинов (България) - супер полусредна категория, 6 рунда

Кирил Русинов победи Венхар Хазири с единодушно съдийско решение, като получи гореща подкрепа от феновете в "Арена София", донасяйки втора българска победа за вечерта.

Нашето момче бе много активно през целия мач и заслужено стигна до успеха. Русинов обаче допусна няколко тежки контраатакуващи удара в носа, заради което получи забележка от своя лагер да държи ръцете си по-високо, за да не е толкова уязвим. Това, за радост, не се оказа фатално и се поздрави с успеха.

Милан Савич (Сърбия) - Даниел Асенов (България) - лека категория, 4 рунда

Двукратният европейски шампион по бокс Даниел Асенов дебютира в професионалния бокс тази вечер. Първоначално съперник трябваше да бъде Кристиян Йованович, но се наложи смяна с Милан Савич.

Безспорно българинът бе по-добрият на ринга, като съперникът излезе изцяло да се защитава в този сблъсък. Асенов преодоляваше пасивната му роля, но често опасните му удари попадаха върху ръкавиците на Савич.

Третият рунд бе най-интересен, когато Савич излезе от глухата си защита, а това даде поле за изява за българина. "Тайсъна" нанесе няколко поредни лесни крошета и едва не повали своя съперник. Той обаче се задържа на краката си, а след 4-те рунда арбитрите с единодушно решение присъдиха първата победата за Даниел Асенов в първия му професионален мач.

Анхел Адриан Баросо (Венецуела) - Петър Драганов (България) - супер полусредна категория, 8 рунда

Петър Драганов донесе 4-та победа за българите, като след технически нокаут още в първия рунд бе прекратен двубоят. 

Българинът действаше с комбинации с прави удари, като бързо отбеляза първия нокдаун. Само няколко секунди по-късно дойде и вторият след кроше в главата. Третият и последен нокдаун бе след комбинация от крошета, но лявата му ръка прати венецуелеца на земята за край на мача.

Дерик Осази (Великобритания) - Жоел Хулио (Колумбия) - супер средна категория, 8 рунда

В последния подгряващ мач Дерик Осази записа 13-та победа в професионалния ринг. Той стигна до нея с нокаут в третия рунд, като беше по-точен в своите удари. Британецът успя да свали опонента си на земята с мощен ъперкът в черния дроб. Това наложи и прекратяване на срещата.

ПРЕДИ ГАЛАТА

Кубрат Пулев ще се изправи срещу Игор Шевадзуцкий в търсене на успех №34 в своята кариера при професионалистите. Украинския Хълк е с 12 килограма по-тежък от Кобрата и не трябва да бъде подценява, тъй като 2 от 11-те му победи са дошли точно на българска земя.

От другата страна, стои Тервел Пулев. Българинът ще се изправи срещу Роли Ламбърт. И двамата имат по 16 победи като професионалисти. Тервел има само едно поражение, а камерунското страшилище 2, като може да се похвали и с едно равенство.

Пълна бойна карта

  • 1. Ермин Сали (Хърватия) - Слави Хараламбов (България) - супер полусредна категория, 4 рунда
  • 2. Керем Йозмен (Турция) - Марко Дмитрович (Босна и Херцеговина) - супер лека категория, 4 рунда
  • 3. Венхарт Хазири (Косово) - Кирил Русинов (България) - супер полусредна категория, 6 рунда
  • 4. Милан Савич (Сърбия) - Даниел Асенов (България) - лека категория, 4 рунда
  • 5. Анхел Адриан Баросо (Венецуела) - Петър Драганов (България) - супер полусредна категория, 8 рунда
  • 6. Дерик Осази (Великобритания) - Жоел Хулио (Колумбия) - супер средна категория, 8 рунда
  • 7. Роли Ламбърт (Камерун) - Тервел Пулев (България) - полутежка категория, 8 рунда
  • 8. Игор Шевадзуцкий (Украйна) - Кубрат Пулев (България) - тежка категория, 10 рунда
Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички